ameliyatsiz-gogus-buyutme

Ameliyatsız Göğüs Büyütme Nasıl Olur?

28 Ocak 2014

Sadece enjeksiyon yaparak göğüs büyütme fikri yeni değildir. İlk göğüs büyütme işlemlerinin göğüse sıvı paraffin enjeksyonu ile yapıldığı söylenebilir. Ancak, sağlıksız bir yöntem olması, göğüste ağrılı şişliklere, enfeksiyonlara yol açması nedeniyle terkedilmiştir.

Silikon teknolojisinin gelişmesi ve bir kese içinde silikon jel uygulamaları 1960’lardan beri göğüs büyütme işlemlerinin altın standardıdır. Ancak göğsün büyütülmesi işlemini düşünen her 10 kişiden ancak 1’i bu işlemi yaptırmaktadır. Bunu temel nedeni ise birçok kişide olan ameliyat korkusudur. Bu nedenle ameliyatsız estetik yöntemi olarak göğüs büyütme tekniği için çalışmalar sürmektedir.

Yüzde dolgu uygulamaları için başarıyla kullanılan hyalunorik asitin son 10 yıl içinde değişik firmalarca meme büyütme için ameliyatsız olarak enjeksiyon tekniğiyle kullanılabilmesi için çalışmalar ve uygulamalar yapılagelmektedir. Genel olarak basit bir teknik ile HA meme büyütme amacıyla kullanılabilmektedir. Burada temel sorun işlemin etkinlik süresinin kısa olmasıdır. HA oldukça pahalı bir üründür. Göğüste belirgin bir büyüme sağlamak için her göğüse kullanılması gereken HA yaklaşık 200’er cc’dir. Uygulamadan sonra, ilk birkaç ay gögüs büyüklüğünü sürdürürken giderek küçülmeye başlar. Birinci yılın sonunda, genellikle başlangıç düzeyine dönülmüş olur.