• Yeşil çay içerdiği kateşin miktarıyla çok iyi bir antioksidan kaynağı. Böylelikle vücudumuza zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.
• Araştırmalar açlık hissini bastırıp, metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımına dolayısıyla kilo kontrolüne destek sağladığını gösteriyor. Tabii ki sağlıklı bir beslenme programına eşlik ettiği takdirde.
• Kanı sulandırma etkisiyle düzenli olarak tüketildiğinde kan basıncının normal seviyelerde seyretmesini sağlayarak hipertansiyon, inme ve kalp krizi riskini aza indirir.
• Antioksidan etkisiyle kolesterolü düzenler ve damar tıkanıklığı riskini azaltır.
• Meme, kolon, akciğer, mide, yemek borusu, prostat, pankreas kanseri riskini aza indirdiğine dair araştırmalar bulunmaktadır.
İlgili konu: Akdeniz Beslenme Modeli Nedir?
• Diş yüzeyinde biriken ve plak oluşumuna sebep olan bakterilerin birikimini engelleyerek diş eti hastalıklarının oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.
• Hazırlarken kaynamış ve 2-3 dakika bekletilmiş suya 1 çay kaşığı (5 gr) kurutulmuş yeşil çay yaprağı eklenerek 3-5 dakika demlenir. Yeşil çayın acı bir tat vermemesi için demleme suyunun 80 derecenin üstünde olmamasına özen gösteriniz.
• Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, gebelik durumlarında kullanılması önerilmemektedir. Kronik bir hastalığınız veya sürekli kullandığınız bir ilaç varsa tüketmeden önce doktorunuza veya diyetisyeninize danışınız.
Dyt. Gözde Kavak