aşırı estetik örneği

Aşırı Estetik Konusunda Uyarı: Nereye Kadar?

09 Ekim 2016

Vücutta değişiklik arzusu antik dönemlere kadar uzanır. Günümüzde ise yapılabilecekler neredeyse sınırsız düzeydedir. Piercing ve tatuaj’dan tüm vücudu değiştirecek ameliyatlara, hatta kulağın kesilmesine kadar çok farklı uygulamalar yapılabilmektedir.

Tiama, 1961 yılında doğmuş bir transseksüel. 20 yılını bir ejderhaya benzemek için harcamış. Kendi ebeveynleri ona bakmaktan kaçındıkları için sürüngenlerin ailesi olduğuna inanarak bu değişimi sağlamak üzere 60.000 dolar harcamış.

Bu görüntüyü sağlamak için boynuz gibi görünen dermal implantlar koydurmuş, kulaklarını kestirmiş, burnundaki kemik ve kıkırdakları şekillendirmiş, gözündeki akı boyatmış, tüm vücuduna dövme yaptırmış, kaşlarına implant koydurmuş.

İlgili konu: Plastik Cerrahi (Estetik Ameliyat) Nedir?

Tüm bu işlemlere baktığımızda, öncelikle bunların tehlikeli olduğunu söylemeliyiz. Kulakların kesilmesi en azından sesleri toplamak için mevcut bir organın yokluğuna yol açıyor. Gereksiz implantlar da ağrıya yol açabilir.

Estetik ve Plastik Cerrahinin imkanlarını mutlaka uzmanlara danışarak ve iyice tartışarak kararlaştırmak gerekir. Sınırları zorlamamak ve fayda zarar ilişkisini iyi anlayarak vücuttaki değişimlere karar verilmelidir.