Burun ameliyatında burnun kıkırdak ve kemikleri şekillendirilmiş, içinde septum ve konka denilen yapılar, sorun varsa elden geçirilmiştir. İlk günlerde, şişlik ve morluk, ayrıca burun içinden hafif sızıntı beklenebilir. Tüm travmalarda olduğu gibi vücut dinlenerek rahatlatılırsa iyileşmeye katkı sağlar. Sedanter bir kaç gün, yorulmamak, soğuk tedavileri uygulamak iyileşmeye olağanüstü katkı sağlar ve bulgular hızla geriler.
Sonraki süreçte, özellikle dikkat edilecek konular, travma almamak, burnu çarpmamak, gözlük gibi baskı yapabilecek şeylerden uzaklaşmak ve çok sıcak ortamlar, hamam, sauna ve buhar gibi şişliği arttırabilecek konulardan uzaklaşmaktır.
İlgili konu: Nefes Alırken Zorluk Yaşayanlar İçin Estetik Burun Ameliyatı
Burun ameliyatlarından sonra en kötü senaryo, ameliyatı izleyen haftalarda, buruna sert bir darbe almaktır. Kucağa alınan bir çocuk, dikkatsizce açılmış bir dolap kapağı veya kalabalık bir ortamda alınan bir dirsek darbesi buruna zarar verebilir. Ameliyat ödemleri devam ederken alınan darbenin verdiği zararı anlamak da çok kolay değildir. Çekilen filmler de yanıltıcı olabilir.
Bu nedenle, özellikle ilk haftalarda ameliyatlı burunu korumak daha önemlidir ve hafife alınmamalıdır. Ameliyatı izleyen 3-4 ay içinde burun direncine kavuşur ve travmalara karşı daha dayanıklı bir hal alır. Bu noktadan itibaren ameliyatlı bir burnun ameliyatsız bir burundan travmalara dayanıklılık için pek bir farkı kalmaz. Aşırı bir korumacılık olmadan günlük hayat devam ettirilir.