meme asimetrisi

Meme Ameliyatı Sonrası Memelerin Boyutlarının Farklı Olması

25 Nisan 2016

Meme ameliyatı için başvuran hastaların çok büyük bir bölümünde, muayene sırasında az veya çok meme asimetrilerine rastlıyoruz. Bu asimetriler hafifse, çoğu zaman başvuran kişi bunun farkında bile olmayabiliyor. Yaptığımız ölçümler, ayrıntılı analizler ile bu farkı ortaya koyup ameliyat planlarımızda dikkate almamıza yardımcı oluyor.

Meme ameliyatlarında, ister meme küçültme, ister meme büyütme veya meme dikleştirme olsun, elde etmeye çalıştığımız sonuç simetrik ve güzel görünen, doğal memeler. Ancak, doğada veya cerrahide tıpatıp aynı, milimetreleri ile birbirinin tıpkısı iki memeye sahip olmak neredeyse imkansız. Birbirine oldukça yakın, dikkati çeken bir farklılık olmamasını hedeflemek daha doğru bir yaklaşım ve bunu başarmak çoğu zaman ameliyattan önce asimetrik olan memelerde bile mümkün.

İlgili konu: Meme Estetiği Hakkında Sık Sorulanlar

Bu noktada, simetri tutkusu olanları uyarmakta fayda var. Memenin yerleştiği göğüs kafesi bile çoğu zaman iki tarafta aynı değil. Bu nedenle, meme ameliyatlarında mutlak simetri arayışından vazgeçmek gerekiyor. İyi sonuç alınmış olmasına rağmen, simetri tutkusu nedeniyle yeniden ameliyat için doktor arayışına girmemek gerekiyor. Aksi takdirde sonu gelmeyen bir sürece girilebiliyor.

Şüphesiz, belirgin asimetrileri normal kabul etmiyoruz. İyi planlama, doğru cerrahi teknikle, asimetrik memelerde gözle görülür ve kabul edilir sonuçlar almak mümkün. Özetle, başlangıçta belirgin meme asimetrileri olan hastalarda bile oldukça simetrik memeler elde etmek mümkün. Yeter ki birbirinin tıpatıp aynı meme arayışından vazgeçelim.