meme protezlerinde yenilikler

Meme Konstrüksiyonu Hangi Durumlarda Kimler İçindir?

08 Eylül 2016

Günümüzde meme onarımın en sık kullanıldığı durumlar tartışmasız biçimde meme kanserleridir. Meme kanserleri yaklaşık 8 kadından birinde görülen çağımızın en önemli hastalıklarından biridir. Erken tanı imkanları artmış olduğu için özellikle genç hastalara daha çok rastlanmakta ve onarım uygulanabilecek kişilerin sayısı giderek artmaktadır. Meme onarımında tekniklerin ve buna paralel olarak sonuçların kalitesi çok artmıştır.

İlgili konu: Meme Ameliyatı Sonrası Oluşan Ödem Nasıl Giderilir?

Meme onarımı gereken bir diğer grup hasta meme bölgesini içine alan yanıklardır. Özellikle çocukluk döneminde oluşan yanıklar ergenlik dönemi ile birlikte meme gelişimini olumsuz etkilemekte ve meme gelişiminde olumsuzluklara yol açmaktadır. Bu durumda, memenin gelişimini düzeltmek ve iyi bir estetik sonuç almak amacıyla bazı girişimler yapılabilmektedir.

Meme onarımı gerektiren bir diğer gurup ise doğumsal anomalisi olan insanlardır. Bazı kişilerde doğumsal sorunlarla bir veya iki meme gelişememekte, bazen bunlara göğüs duvarındaki bazı sorunlar da eşlik etmektedir. Bunların başında Poland sendromu gelmektedir. Bu gruptaki hastalarda da meme onarımı teknikleri ile iyi sonuçlar alabilmekteyiz.