burun estetiği ve grip olmak

Burun Ameliyatım Yaklaşırken Grip Olursam?

28 Aralık 2016

Ameliyatların tümü için geçerli olan kurallardan birisi; ameliyata girerken önemli bir enfeksiyon, vücut direncini düşüren ateşli bir hastalık halinin olmamasıdır. Burun ameliyatlarından önce de, olabilecek en ideal sağlık koşulları ile ameliyata girilmesi hedeflenir. Enfeksiyon ve hastalıklardan uzak, sağlıklı bir şekilde ameliyata girmek en iyi sonucu almak için gereklidir.

Özellikle kış ayları ve mevsim değişikliklerinde, grip ve nezle gibi üst solunum yollarını etkileyen rahatsızlıklara çok rastlanır. Hastalarımız zaman zaman, ameliyattan birkaç gün önce arayarak, grip veya nezle olduklarını ve bunun ameliyata engel olup olmadığını sorarlar.

İlgili konu: Estetik Ameliyat Öncesi Sigara ve Alkol Kullanımı

Genellikle izlenen yol, hastanın muayenesi takiben ateş ve lökosit sayısı ve kanda iltihap bulgularını araştırmak ve elde edilen sonuca göre karar vermektir.

Ateş yüksek ve lökosit sayısı yüksek ise ameliyatı ertelemek en sağlıklı yol olacaktır. Bunun yanısıra, boğazda kızarıklık, ileri derecede yanma ve ağrı ve burundan akıntı da ameliyatı ertelemek için yeterli sebeplerdir. Hastanın tedavisi tamamlandıktan sonra ameliyatı gerçekleştirmek, ameliyat sürecinde gereksiz sorunlarla karşılaşılmasını engeller.