burun-estetigi-son-trendler

Minirinoplasti Nedir, Kimlere Uygulanır?

02 Temmuz 2016

Klasik rinoplastide yapılan cerrahi işlemler, daha iyi sonuçlar alınabilmesi ve hasta iyileşme sürecinin daha hızlı olabilmesi için bazı değişikliklere uğramaktadır. Daha önce sözünü ettiğimiz mikrorinoplasti gibi minirinoplastide de amaç daha az travma yaratarak, olabilecek en iyi sonucu almaktır.

Aslında, bilimsel olarak incelendiğinde, minirinoplasti veya mikrorinoplasti gibi kavramların içini dolduracak yeterli ve net farklardan söz edemeyiz. Bu noktada, daha çok bu tabirlerin küçük farklılıkları öne çıkarmak için kullanıldığını söyleyebiliriz.

İlgili konu: Burunda Hem Et Hem Kemik Eğriliği Sorunu Aynı Anda Düzeltilebilir mi?

Minirinoplastide yapılan işlemler sınırlı ve az doku hasarı yaratacak şekilde planlanır. Kesiler daha küçük, yapılan diseksiyonlar daha sınırlı ve buna bağlı olarak ameliyattan sonra oluşan ödem daha azdır.

Minirinoplasti her durumda uygulanabilecek bir işlem değildir. Çok büyük bir burun veya burun sırtında yer alan büyük bir kemer, burunda aşırı eğrilik durumu minirinoplasti ile giderilemez. Ancak küçük değişiklikler gereken durumlarda, örneğin hafif bir kemerin giderilmesi, burun ucunun bir miktar kaldırılması gibi durumlarda minirinoplasti uygulanabilir.