Boyundaki yağlanmaların giderilmesi için çene altına yapılan liposuction, lazer, ultrason ve radyofrekans uygulamalarının etkin sonuçlarını biliyoruz. Deri gevşekliği olduğu durumlarda ise yüz germe ve boyun germe ameliyatlarını uygulamak daha doğru bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Son yıllarda önemli bir gelişme yaşandı. Enjeksiyon olarak uygulanabilen bir sentetik ürün olan deoksikolik asidin, boyun şekillendirmede emniyetli ve etkin bir şekilde kullanıldığı kanıtlandı.
ABD’de Kybella adıyla, çene altı yağ dokusunun şekillendirilmesinde kullanılmasına resmi otoritelerce izin verildi.
İlgili konu: Kimler Boyun Germe Ameliyatı Olmalı?
İdeal yüz boyun ilişkisi, aslında tarih boyunca ve kültürler arasındaki farklara rağmen büyük bir değişim göstermedi. Kabaca, göze hoş gelen yüz boyun geçişi olarak tarif edebileceğimiz detaylara bakınca, çene altında yağ dokusuna bağlı dolgunluğu olan insanların çekici görünmediği söylenebilir. Bu his kişinin kendini iyi hissetmesini de engelleyebilir. Bu bölgede yağlanma, bir yaşlılık bulgusu gibi algılansa da bazen çok genç kişilerde de rastlanabilir.
Bu sorunun çözümünde cerrahi uygulamalar hep ön plandadır. Cerrahinin oluşturabileceği bazı komplikasyonlar nedeniyle, cerrahi dışı uygulamalar hem hastalar, hem de cerrahlar tarafından tercih edilmektedir. ATX-101 isimli sentetik bir madde olan deoksikolik asit, bu anlamda ufuk açan, ofiste uygulanabilecek, ameliyatsız bir teknik olarak boyun şekillendirmede dikkati çekmektedir.